Aktuellt 
KAMMARMUSIKALISK STORBANDSKONSERT

Höstupptakt för Sandviken Big Band torsdagen den 21 september.

Lokal: Kulturcentrum i Sandviken.

Tid: 19.00

Solister: Trumpetaren Jan Allan, saxofonisten och klarinettisten Krister Andersson och sångerskan Lisa Björänge.

”Kammarmusikalisk storbandskonsert” är titeln på konserten. Titeln skvallrar om att publiken bjuds på ett lite finstämdare program än vanligt.

Bilj och upplysningar tel: 026-279700


SANDVIKEN BIG BANDS ÅRLIGA KROGSHOW

 

RESTAURANG BOLAGET FREDAGEN DEN 13 OKTOBER-

INSLÄPP KL 19.00

Solister är sångerskan och komikern BABBEN LARSSON och sångaren MAGNUS BÄCKLUND

Fredagen den 13:e oktober arrangerar Sandviken Big Band och Kulturcentrum ännu en Krogshow i restaurang Bolaget. Detta blir tredje året för detta populära evenemang. Solister framför bandet är BABBEN LARSSON och MAGNUS BÄCKLUND.

Publiken bjuds på en krogshow av hög klass i 2 avdelningar. Matgästerna är välkomna kl. 19.00 och maten börjar serveras 19.30. Musiker och artister startar första avdelningen av showen kl. 20.00.

BABBEN LARSSON
En av Sveriges mest kända och populära artister i kategorierna sångerska, skådespelerska och komiker. Hennes mångsidighet har gjort att hon passar in i de flesta sammanhang. Framträdanden med jazztrio och storband runt om i Sverige växlar hon med ståuppkomik, egna TV-program, föreläsningar, medverkan i program som På Spåret och parlamentet.

I krogshowen på Folkets Hus så har hon sällskap av

MAGNUS BÄCKLUND
En fantastisk sångare som har sjungit tillsammans med Babben tidigare. Magnus vann tidigt TV-programmet Fame Factory 2002. Förstapriset var ett skivkontrakt med Bert Karlsson. Bert förde ihop Magnus med sångerskan Jessica Andersson och de bildade duon Fame som också segrade i Melodifestivalen 2003. Skivinspelningar och turneer, TV-program och promotion. Fame var mycket populära och man hade mer jobb än man hann med. Magnus har numera hittat sin genre som är melodiös rock och finstämda ballader. Magnus är en mycket anlitad artist i många sammanhang och sedan 2008 kombinerar han artistlivet med att arbeta som trafikpilot på flygbolaget Next Jet.Idolklipp med mera.... 
Under Media finns nu YouTube klipp från SBBs medverkan i Idol 2013
Denna del av sidan hette tidigare Recensioner men har nu fått ett nytt namn för att kunna inrymma mer än bara recensioner. Recensioner av såväl konserter som skivor finns fortfarande kvar på denna sida. Några nya skivrecensioner har i dagarna även lagts till.
 


 


Ganska färsk CD med SBB och Krister Andersson

Våren 2012 turnerade Sandviken Big Band med Krister Andersson som klarinettsolist. Konserten i Söderhamn den 25:e mars spelades in och har nu plattats ut till CD format.

SBB tillsammans med Krister Andersson hyllar på denna skiva två av swingepokens stora bandledare och tillika skickliga och stilbildande klarinettister, Benny Goodman och Artie Shaw, med att framföra klassiker ur deras digra repertoarer. Utöver detta bjuds även på pärlor signerade andra storheter.

För att utöka din skivsamling med denna CD signerad Sandviken Big Band och Krister Andersson, ta kontakt med Bosse Hedvall på vårt Kansli. Tel 026-254517 eller via mail bigband@hos.sandnet.se. Har du vägarna förbi jazzhuset på Björkgatan 2 är du naturligtvis välkommen in och köpa en skiva! 


Ganska...ny CD med Sandviken Big Band

Merparten av innnehållet är inspelat vid Sandviken Big Bands jubileumskonsert 2008 då bandet fyllde 40 år. Gästsolister är sångerskan Linda Pettersson-Bratt samt Sandviken-sönerna Fredrik Nordström, saxofon och Patrik Skogh, trumpet.

Skivan har mottagits väl av musikkritiker och recensionerna har varit positiva. 
Musikaliskt är innehållet varierande med en del musik som man traditionellt kanske inte förknippar Sandviken Big Band med. 
Ett flertal orginalkompositioner finns med på plattan. Joachim Tromarks komposition "Waltz For Bobby", tillägnad den amerikanske trumpetaren Bobby Shew kommer här för första gången i tillplattat format. Likaså bidrar Fredrik Nordström med sin komposition "Falling" och Patrik Skogh framför sin komposition "Gammelfarfars Mormorsvals" 

För att utöka din skivsamling med en energirik storbandsplatta i live-utförande signerad Sandviken Big Band, ta kontakt med Bosse Hedvall på vårt Kansli. Tel 026-254517 eller mail bigband@hos.sandnet.se. Har du vägarna förbi jazzhuset på Björkgatan 2 är du naturligtvis välkommen in och köpa en skiva! 

Läs recension skriven av Hans-Erik Bergman, Sundsvalls Tidning 

Sandviken Big Band finns nu på Facebook

Besök oss på gärna på Facebook och bli en av våra många vänner där.

Sandviken Big Band på Facebook